Imputācija EU-SILC pētījumā - Fisenko, Andris (Latvijas Universitāte, 2006)
Latvijas Republikas Centrālā Statistikas pārvalde (CSP) pēc Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvaldes (Eurostat) regulām ir uzsākusi jaunu apsekojumu par cilvēku ienākumiem un dzīves līmeni (EU-SILC). Paredzams, ka EU-SILC kļūs par ES uzziņu avotu salīdzināmai statistikai par ienākumu sadalījumu un sociālo atstumtību Eiropas valstīs. Viena no regulas prasībām ir uzlabot EU-SILC apsekojuma datu kvalitāti, veicot trūkstošo datu ievietošanu jeb imputāciju. CSP līdz šim mājsaimniecību apsekojumos nav veikusi nekādu trūkstošo datu ievietošanu. Maģistra darba mērķis ir izpētīt imputācijas metodes un veikt trūkstošo datu ievietošanu EU-SILC 2005. gada apsekojumā. Darbā ir atspoguļota daudzkārtīgās imputācijas (pielietojot Hot deck metodi) izmantošana EU-SILC pētījumā.

Central Statistic bureau of Latvia (CSB) is started a new survey by regulations of European Union statistical bureau (Eurostat) - European Union Statistics on Income and Living Conditions (EU-SILC). EU-SILC is expected to become the EU reference source for comparative statistics on income distribution and social exclusion at European level. One of EU-SILC regulations said that for better quality of data is necessary to carry out the imputation of missing data. This will be first time when CSB are doing imputation in household’s surveys Aim of master job is study and analyse methods of imputations and made imputation of missing value for EU-SILC 2005 survey. Multiple imputation under Hot deck method in EU-SILC survey is description in Master job.
Imputation EU-SILC survey
Keywords: Matemātika