Datorizētā heteroforijas testa aprobācija skolas vecuma bērniem - Smilga, Sandis Gunārs (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 31 lappusēm. Tas satur 17 attēlus, 3 tabulas, 35 atsauces uz literatūras avotiem. Mērķis bija veikt datorizētas redzes skrīninga EYEDOO heteroforijas testa aprobāciju skolas vecuma bērniem. Pētījumā piedalījās 83 skolēni, kuriem tika pārbaudīts heteroforijas lielums ar datorizēto testu un klīniskajiem testiem. Tika analizēta rezultātu atkārtojamība un ticamība. Datorizētajam testam ir laba atkārtojamība. Datorizētā heteroforijas testa rezultātu vidējās vērtības statistiski neatšķiras no klīniskajiem testiem un vairāk atbilst disociētajas heteroforijas modificētajam Toringtona testam.

The thesis is written in Latvian on 31 pages. It contains 17 figures, 3 tables, 35 references to literature sources. The aim was to validate a computer-based vision screening EYEDOO heterophoria test in school-age children. The study involved 83 participants who were screened for heterophoria with computerized test and clinical tests. The repeatability and realibity of the resulsts were analyzed. The computerized test had good repeatability. The mean values of the computerized heterophoria test results are not statistically different from the clinical tests and are more consistent with the modified Torrington test for dissociated heterophoria.
The Validation of the Computerized Heterophoria Test for School-Aged Children
Keywords: Fizika; redzes skrīnings; heteroforija; skolas vecuma bērni; aprobācija