Piespiedu darba piemērošana nepilngadīgajiem - Zvaigzne, Laura (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba ietvaros autore ir apskatījusi piespiedu darba vēsturisko attīstību, gan Latvijā, gan citās valstīs, kā arī veikusi salīdzinošo analīzi, lai atrastu kopīgās lietas un lietas, kuras šobrīd netiek pielietotas Latvijā, bet būtu ieviešamas, lai uzlabotu piespiedu darba izpildi. Galvenie virzieni tika veltīti, lai izpētītu piespiedu darba piemērošanas atšėirības starp pilngadīgajiem un nepilngadīgajiem. Veicot pētījumu atklājās, ka, lai arī pastāv nelielas nianses, kas nav kopīgas, kopumā nav būtiskas atšėirības starp piespiedu darba piemērošanu nepilngadīgajiem un pilngadīgajiem.

Author has researched the historical development of forced labour in Latvia and in other countries. As well as the application of forced labour as a punishment to minors and made a comparing analysis to other countries, to find common couses and some good examples to bring in Latvian legislation. The main focus was to find the diferences in applying forced labour to adults and minors and find common things, as well as diferences. The main conclusion was that there are some small diferences, buti in general applying is the same.
Applying forced labour to minors
Keywords: Juridiskā zinātne