Bērnu pozitīvas disciplinēšanas veicināšanas iespējas pirmsskolas izglītības 2. posmā - Melngārša, Zane (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autors: Zane Melngārša Darba tēma: Bērnu pozitīvas uzvedības veicināšanas iespējas pirmskolas izglītības 2. posmā. Pētījuma mērķis: Izpētīt un analizēt pozitīvas uzvedības veicināšanas iespējas pirmsskolas izglītības 2. posmā, atrast spēcīgākās pedagoģiskās metodes un sniedzot ieteikumus to pielietošanai bērnu sociāli emocionālās attīstības veicināšanā. Darbs izstrādāts uz 42 lpp. Pētījuma saturs: Teorētiskajā daļā aprakstītas un analizētas vairāku psihologu teorijas par pozitīvās disciplinēšanas veicināšanu pirmsskolas izglītības iestādē otrajā posmā. Empīriskajā daļā analizēti 3–4 gadus veci bērni. Pētījumā tiek aplūkots, kā pozitīvi veicināt bērnu attieksmi vienam pret otru. Atslēgas vārdi: bērns, uzvedība, emocijas, pedagogs, pozitīvs, sadarbība, atbalsts.

Anotation Work by: Zane Melngarsa Work topic: opportunities to promote positive behaviour of children in Phase 2 of primary education. Objective of the study: Explore and analyse possibilities for encouraging positive behaviour in stage 2 of pre primary education, find the strongest pedagogical methods and make ecommendations for their application in promoting the socio emotional development of children. Work developed on 42 pages. Content of the study: the theoretical part describes and analyses the theories of several psychologists on promoting positive discipline in a preschool in Phase two. The empirical part analyses 3-4 year olds. The study looks at how to contribute positively to children's attitudes towards each other. Keywords: child, behavior, emotion, educator, positive, collaboration, support.
Opportunities to promote positive behaviour of children in Phase 2 of primary education
Keywords: Izglītības zinātnes; bērns; uzvedība; pedagogs; pozitīvs; sadarbība