Iedzīvotāju dzīves kvalitātes vērtējums dažādos dzīves cikla posmos: Jelgavas piemērs - Feldmane, Līga (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā „Iedzīvotāju dzīves kvalitātes vērtējums dažādos dzīves cikla posmos: Jelgavas piemērs” analizēts dzīves kvalitātes vērtējums un dzīves vietas izvēle atkarībā no iedzīvotāju dzīves cikla posmiem. Pētījuma ietvaros veikta literatūras analīze par citu autoru pētījumiem, kas saistīti ar dzīves cikla ietekmi uz dzīves kvalitātes vērtējumu. Darbā analizēta Jelgavas iedzīvotāju struktūra un migrācijas procesi pilsētā. Lai novērtētu dzīves kvalitāti Jelgavā, veikta tās objektīvo rādītāju analīze. Lai noskaidrotu iedzīvotāju subjektīvo apmierinātību ar dzīves kvalitāti un dzīves cikla ietekmi uz indivīda apmierinātību ar dzīves vietu un dažādiem dzīves kvalitāti raksturojošiem rādītājiem, veikta Jelgavas iedzīvotāju aptauja un izvērtēti tās rezultāti. Atslēgas vārdi: dzīves kvalitāte, dzīves cikls, dzīves cikla posmi, Jelgavas iedzīvotāji

In Master theses “Residential Preferences and Place Attractiveness in Different Life Course Stages: the Case of Jelgava” is analized the assessment of quality of life and choice of residence in different life course stages. Literature research of previous studies how life course influences person’s assessment of quality of life is carried out. In the paper structure of Jelgava’s population and migration processes in it are analyzed. To assess the quality of life in Jelgava, objective indicators of the quality of life are analyzed. For clarifying subjective satisfaction with quality of life in Jelgava and life course influence on satisfaction with several indicators of the quality of life, the population survey is carried out and the results are evaluated. Key words: quality of life, life course, life course stages, inhabitants of Jelgava
Residential Preferences and Place Attractiveness in the Different Life Course Stages: the Case of Jelgava
Keywords: Ģeogrāfija