Pamatlīdzekļu uzskaites organizācija SIA FIRMA "VIGO" - Višņevska, Madara (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba nosaukums ir pamatlīdzekļu uzskaites organizācija SIA FIRMA „VIGO”. Diplomdarbs veltīts pamatlīdzekļu uzskaites principiem uzņēmumā, balsoties uz studiju laikā iegūtajām zināšanām un izmantotās literatūras. Galvenā uzmanība pievērsta šādu uzdevumu risināšanai: pamatlīdzekļu jēdzienam, atzīšanai un novērtēšanai, iegūšanas veidiem, nolietojuma aprēķināšanai, inventarizācijai un kontrolei. Diplomdarba mērķis ir izpētīt pamatlīdzekļu uzskaites īpatnības uzņēmumā un to teorētiskos aspektus, izvērtēt pamatlīdzekļu uzskaiti un to kontroli, kā arī, ja nepieciešams tad izstrādāt priekšlikumus pamatlīdzekļu uzskaites pilnveidošanai. Diplomdarbs sastāv no ievada, 2 nodaļām un secinājumiem un priekšlikumiem. Ievadā aprakstīta tēmas aktualitāte, formulēts darba mērķis un uzdevumi. Pirmā nodaļa satur informāciju par uzņēmumu un tā apkārtni. Otrajā nodaļā balstoties uz izmantoto literatūru ir aprakstīts pamatlīdzekļu uzskaite un kā šī uzskaite tiek veikta uzņēmumā. Darba beigās ir sniegti secinājumi un priekšlikumi. Darbā: 60 lpp, 9 tabulas, 10 pielikumi. Darba izstrādē izmantota mācību un zinātniskā literatūra, LR likumi, interneta resursi un uzņēmuma nepublicētie materiāli. Atslēgvārdi – pamatlīdzekļi, Līgatne, pamatlīdzekļu uzskaite, nolietojums.

This thesis is entitled “ Fixed asset accounting organization Ltd. “VIGO”. This thesis covers the principles of fixed asset follow-up in the company, and is based on the knowledge gained during the studies, as well as on the literary sources. The main focus has been put on the following subjects: concept, acknowledgment and evaluation of fixed asset, means of its acquirement, evaluation of wear, stocktaking and control. The main objectives of the thesis are: to explore the characteristics of enterprise asset tracking and theoretical aspects, evaluate asset tracking and monitoring, as well as, if need be to develop proposals to improve asset tracking. This thesis consists of introduction, two chapters, conclusions and propositions. The introduction covers the topicality of the subject, and formulates the aims and goals of the paper. The first chapter compiles information on the company and its purlieu. The second chapter, basing on the literary sources, provides a study on fixed asset followup and on the ways it is carried out at the company. Conclusions and propositions are provided at the end of the thesis. The paper consists of 60 pages, 9 charts, 10 appendices. Scholastic and scientific literature, legislation of the Republic of Latvia, internet resources and unpublished material of the company have been imposed in the process of writing this thesis. Keywords – fixed assets, Ligatne, fixed asset accounting, depreciation.
Fixed asset accounting organization Ltd. FIRMA "VIGO"
Keywords: Ekonomika