SIA “Polap” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas - Bramane, Samanta (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba nosaukums ir “SIA “Polap” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas”. SIA “Polap” ir viens no lielākajiem un senākajiem poligrāfijas materiālu, papīra un foto produkcijas vairumtirgotājiem Latvijā. Darba mērķis ir veikt uzņēmuma “Polap” finanšu analīzi, novērtēt tā konkurētspēju un izstrādāt priekšlikumus uzņēmējdarbības efektivitātes uzlabošanai. Finanšu analīzei tika izmantoti SIA “Polap” finanšu gada pārskati par 2016.-2020.gadu. Veicot SIA “Polap” saimnieciskās darbības analīzi, tika noteiktas uzņēmuma stiprās un vājās puses, kā arī iespējas un draudi. Tika aprēķināti un analizēti: •rentabilitātes rādītāji; •kapitāla struktūras rādītāji; •likviditātes rādītāji; •aprites rādītāji. Darba apjoms ir 64 lappuses, kurās iekļauti 4 attēli, 17 tabulas un 5 pielikumi. Darba izstrādei izmantoti 22 literatūras un informācijas avoti.

The theme of the bachelor’s thesis is “Business operations analysis of the company Ltd “Polap” and it’s development opportunities”. Ltd “Polap” is one of the biggest and oldest wholesale companies in Latvia that sells printing material, paper and photo products. The aim of this bachelor thesis is to analyze the financial performance of Ltd “Polap”. Also to analyze company’s competitive advantage and to make proposals for improving the company’s financial stability in the future. The company's financial statements for the period from 2016-2020 were used for financial analysis. During the analysis of SIA “Polap” business operations, the company's strengths and weaknesses, opportunities and threats were identified. The author also calculated and analyzed: •profitability ratios; •capital structure ratios; •liquidity ratios; •turnover ratios. The amount of this work is 64 pages. It contains 4 images, 17 tables, 5 annexes and 22 sources of literature were used.
Business operations analysis of the company Ltd “Polap” and it’s development opportunities
Keywords: Ekonomika; Finanšu rādītāji; Analīze; Konkurētspēja; Poligrāfija