Kustības darbības vārdu funkcijas M. Cvetajevas idiostilā. - Fiļipova, Irina (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura Darbs „Kustības darbības vārdu funkcijas Marinas Cvetajevas idiostilā” veltīts kustību darbības vārdu pētīšanai Marinas Cvetajevas poēmās. Izmantojot salīdzināšanas metodi, autore noskaidro kustību darbības vārdu funkcionēšanas īpatnības. Par pamatmateriālu analīzei kļuva Marinas Cvetajevas poēmas, tomēr kustību darbības vārdu īpatnības atklāšanai tika izmantoti pazistamu Cvetajevas lirikas pētnieku darbi: O.Revzinas , L.Zubovas , M.Narinskas. Darbs sastāv no divām daļām – pirmajā daļā izskatīti teorētiski jautājumi, kas nepieciešami pētījumam, otrajā – kustību darbības vārdu analīze M.Cvetajevas poēmās. Atlsēgvārdi: kustību darbības vārdi, poēma, poētiskās funkcijas, dzejnieks, Marina Cvetajeva.

Bachelor work "Functions of motion verbs in Marinas Tsvetaevas idiostile" is dedicated to the study of functions of motion verbs in poems of Marina Tsvetaeva. Using the comparative method of analysis, the author try to find out the functional characteristics of verbs of motion in poetry by M. Tsvetaeva. The main material for analysis become the poems of Marina Tsvetaeva, however, to identify features of motion verbs in her poems author used the works of famous lyric researchers : O.Rezvina, L.Zubova, M.Narinska etc. The work consists of two parts: the first part of the consideration theoretical issues required for the study, the second is an analyse of motion verbs in poems of Marina Tsvetaeva. Keywords: motion verbs, poem, poetry, poet, Marina Tsvetaeva.
Functions of Verbs of Movement in the Idiostyle of M. Tsvetaeva.
Keywords: Valodniecība