Sadalītas darbu sistēmas veidošana tīmekļa projekta izstrādāšanas kontekstā - Surženko, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā ir aprakstīta darbu sadalīšanas sistēmu izmantošanas pieeja, veicot tīmekļa projekta attīstību. Tiek dots priekšstats par darbu sadalīšanas sistēmu izmantošanas iespējām un problēmām, ko ar aprakstīto sistēmu izmantošanu var atrisināt. Apskatīta sistēmas uzbūves koncepcija un arī izmantošanas piemēri. Praktiskajā darba sastāvdaļā tiek plaši aprakstīta Gearman izmantošana. Tiek veikta funkcionalitātes analīze un piedāvāts neformālais apraksts administrēšanas saskarnes veidošanai. Balstoties uz prasību analīzi, tiek piedāvāta iespējamo rīku analīze, apskate un instalācijas procedūras apraksts. Tiek piedāvāts iepriekš definētās koncepcijas realizācijas prototips un realizācijas procesa apraksts.

The main idea of this paper is to describe using of distributed job system in web projects developing process. The paper describes the use of distributed job system and the main principles of building such a system to work with highly loaded web project. The process of choosing the toolkit for building distributed job system is described. The second part of the paper is dedicated to Gearman job distributing framework analysis. Using the analysis some additional distributed job system parts where described by means of functional analysis and informal working process description. The system concept was implemented and described based on given analysis . The software used for these purposes was completely based on open source software.
Distributed job system implementation in the context of web project development
Keywords: Datorzinātne