VIDES GIDS LAPMEŽCIEMA NOVADĀ - Ozola, Anete (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir Vides gids Lapmežciema novadā. Darbs sastāv no trim daļām. Pirmās daļas nosaukums ir Vide un tās problēmas, tajā savākta teorētiskā informācija par vidi un tās vispārējām problēmām tādām kā vides piesārņojums, atkritumu problēmas u.c. Otrā nodaļa veltīta Lapmežciema novada analīzei. Vispirms tiek analizēta Latvijas valsts vide un vides gidi valstī. Pēc tam apkopota informācija par ĶNP kā aizsargājamu valsts teritoriju. Apakšnodaļā 2.3. minētas Lapmežciema novada vides teritorijas problēmas. Neatņemama šo problēmu sastāvdaļa ir tūrisms. Lapmežciema pagasta teritorijā ir daudz tūrisma objektu, bagātīga daba un jūrmala, kas pakļauta sezonālā tūrisma ietekmei. Trešā nodaļa ir Lapmežciema novada iedzīvotāju anketu analīze un autora pētījums par Vides gida nepieciešamība Lapmežciema novadā.

Theme of bachelor is Enviroment guide in Lapmezciems region. Research consists of three parts. Title of the first part is Enviroment and its problems, where assambled theoretical information about enviroment and its ambient problems like enviroment pollution, garbadge problems e.t.c. Second section devoted to Lapmezciems region analysis. Analyse is about enviroment and enviroment guide in country of Latvia at first. After that, information is collect about KNP as protected territory of Latvia. In subdivision 2.3.Lapmezciems region enviroment territory problems is ment. Tourism is inalienable component of this problem. Rich nature and seaside, witch is subjected to seasonal influence of tourism - there are much tourism objects in Lapmezciems region territory. In the third section there are inhabitants questionnaire analysis of Lapmezciems region and author’s research about Necessity of enviroment guide in Lapmezciems.
Enviroment guide in Lapmezciems region
Keywords: Vadībzinātne