Uzņēmuma KUBEKS SIA rentabilitātes rādītāji un to analīze - Mitroškina, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2024)
Viens no svarīgākajiem uzņēmuma mērķiem ir peļņas gūšana. Lai novērtētu cik efektīvi uzņēmums virzās uz sava mērķa sasniegšanu ir nepieciešams regulāri veikt finanšu analīzi. Rentabilitātes rādītāji ir finanšu analīzes un uzņēmējdarbības panākumu rādītāji, kuri sniedz informāciju par uzņēmuma finansiālo stāvokli un palīdz interesentiem novērtēt uzņēmuma spēju gūt peļņu. Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz teorētiskām atziņām, novērtēt uzņēmuma rentabilitātes līmeni, identificēt iespējamos trūkumus un sniegt priekšlikumus rentabilitātes paaugstināšanai. Analizējot SIA “Kubeks” rentabilitātes un citus, ar rentabilitāti saistītus, finanšu rādītājus, autore secina ka SIA “Kubeks” ir maksātspējīgs, augsti likvīds, rentabls un finansiāli stabils uzņēmums. Tomēr ir jāpievērš uzmanība likvīdāko līdzekļu daudzuma straujam palielinājumam un jāizvērtē ieguldīšanas iespējas, jo ir vērojams būtisks rentabilitātes līmeņa samazinājums.

One of the most important corporate goals is to make a profit. In order to assess how effectively the company is moving towards achieving this goal, it is necessary to carry out regular financial analysis. Profitability ratios are measures of financial analysis and corporate success, that provide information about a company's financial position and help stakeholders to assess a company's ability to make a profit. The aim of the bachelor thesis is to evaluate the company's profitability level, on the basis of theoretical knowledge, to identify possible shortcomings and to make suggestions for increasing profitability. Analysing the profitability of Llc "Kubeks" and other financial indicators related to the level of profitability, the author comes to the conclusions that Llc "Kubeks" is a solvent, highly liquid, profitable and financially stable company. However, it is necessary to pay attention to the rapid increase in the most liquid assets and to evaluate the investment opportunities, as the level of profitability has decreased significantly.
Kubeks Llc Profitability Indicators and their Analysis
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; finanšu rādītāji; finanšu koeficienti; rentabilitāte; rentabilitātes rādītāji