Pievienotās vērtības nodokļa administrēšanas un kontroles analīze Latvijā - Auziņa, Agita (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir ‘’ Pievienotās vērtības nodokļa administrēšanas un kontroles analīze Latvijā’’. Darba mērķis ir, pamatojoties uz PVN nodokļa administrēšanas analīzi, identificēt būtiskākās šī procesa problēmas un izstrādāt priekšlikumus to novēršanai. PVN ir viens no nodokļiem, kas sastāda lielāko daļu no kopējiem nodokļu ieņēmumiem. Nodokļa administrēšanas un kontroles process ir gana sarežģīts, kā rezultātā ir arī dažādas nepilnības, kuras nepieciešams identificēt un risināt. Bakalaura darba ietvaros darba autore pēta PVN būtību, salīdzinot to arī ar Baltijas valstīm, kā arī administrēšanas procesu, identificējot aktuālās problēmas.

The theme of the bachelor thesis is ‘’Analysis of value added tax administration and control in Latvia’’. The aim of the work is based on the analysis of VAT tax administration to identify the most important problems of this process and develop proposals for their elimination. VAT is one of the taxes that accounts for the largest share of total tax revenue. The process of tax administration and control is complex, as a result of which there are also various gaps that need to be identified and addressed. In the framework of the bachelor’s work, the author of the work studies the nature of VAT, comparing it with the Baltic countries as well as the administration process identifying current problems.
Analysis of value added tax administration and control in Latvia
Keywords: Ekonomika; PVN; nodokļu plaisa; problēmas; PVN administrēšana