Juefu dzejas žanrs un Trīs Cao daiļrade - Vintere, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ir izstrādāta, lai sniegtu ieskatu juefu dzejas žanra izcelsmē un attīstībā un Trīs Cao juefu dzejā. Šajā darbā tiek pētīta juefu dzejas attīstība vairāku gadsimtu ilgā laika posmā, apskatīta Cao Cao, Cao Dži un Cao Pi biogrāfija un analizēta viņu juefu dzeja. Darba mērķis ir izpētīt juefu dzejas izcelsmi, tā tematikas un struktūras attīstību no Haņ līdz Tan dinastijai, Trīs Cao biogrāfiju un analizēt viņu juefu dzejoļus. Bakalaura darbs sastāv no 2 nodaļām un 11 apakšnodaļām. 1. nodaļā apskatīta juefu dzejas žanra izcelsme, Haņ dinastijas, Sešu dinastijas perioda un Tan dinastijas juefu attīstība. Tiek arī apskatīts visaptverošākais juefu dzejas krājums “Juefu šidzjin”. 2. nodaļā sākumā ir apskatīta Sešu dinastiju perioda vēsture, kurā dzīvoja Trīs Cao, un Dzjeņaņ perioda literatūra. Tad tiek apskatīta Trīs Cao biogrāfijas un izanalizēti katra autora divi juefu dzejoļi.

Bacherlor’s thesis was made to give insight about the yuefu genre origin and developement, and the poetry of the Three Caos. This work looks at the developement of yuefu poetry genre over multiple centuries, Cao Cao, Cao Zhi and Cao Pi biagrophies, and their yuefu poetry analysis. The goal of the thesis is to look at the origin of yuefu poetry, its thematic and structural developement from Han to Tang dynasties, biographies of the Three Caos and analyse their yuefu poems. This Bachelor’s thesis consists of 2 chapters and 11 subchapters. The first chapter looks at the origin of the yuefu poetry, the developement of Han Dynasty, Six Dynasties’ and Tang Dynasty yuefu poetry. It also looks at the most comprehensive yuefu poetry collection “Yuefu shijing”. The beginning of the second chapter looks at the Six Dynasties history period, in which the Three Caos lived, and the Jianan period literature. After, there is a look at the biographies of the Three Caos and an analysis of 2 yuefu poems from each author.
Yuefu Genre and the Poetry by the Three Caos
Keywords: Āzijas studijas; ķīnas literatūra; chinese literature; yuefu; juefu; Trīs Cao