Produktivitātes mobilo lietotņu tirgus analīze un konkurētspējas novērtējums, balstoties uz izstrādātās iOS lietotnes kontekstu - Zariņš, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs “Produktivitātes mobilo lietotņu tirgus analīze un konkurētspējas novērtējums, balstoties uz izstrādātās iOS lietotnes kontekstu” apraksta eksistējošu populāru ekrāna laika produktivitātes iOS mobilo lietotņu izpēti un salīdzināšanu, kā arī izpētīta mūsdienu nepieciešamība pēc tām. Praktiskajā daļā, izmantojot Swift programmēšanas valodu un Apple izstrādes ietvarus, tika izveidota un publicēta App Store lietotne, kas nodrošina lietotņu bloķēšanu atkarībā no izvēlētajām nedēļas dienām, laika intervāla, atlikšanas skaita, atrašanās vietas un/vai patērētā ekrāna laika iekš citām lietotnēm. Lietotne ļauj izveidot vairākas bloķēšanas grupas ar atšķirīgiem iestatījumiem un apskatīt ekrāna laika statistiku. Darba rezultātā ir radīts praktisks rīks, kas palīdz lietotājiem labāk kontrolēt savu viedtālruņa lietošanu un uzlabot produktivitāti. Darbā gūtās atziņas palīdz skaidrāk noteikt izveidotās lietotnes vērtību, kā arī saprast nepilnības, kuras nākotnē būtu jāizlabo.

The bachelor work "Productivity mobile app market analysis and competitiveness assessment based on the context of the developed iOS app" describes research and comparison of existing popular screen time productivity iOS mobile applications, as well as explores the modern necessity for them. In the practical part, using the Swift programming language and Apple development frameworks, an App Store application was created and published that enables blocking applications depending on selected days of the week, time intervals, number of allowed unlocks, location and/or screen time consumed in other applications. The app allows users to create multiple blocking groups with different settings and view screen time statistics. As a result of the work, a practical tool has been created that helps users better control their smartphone usage and improve productivity. The insights gained from this work analysis help to more clearly determine the value of the created application, as well as understand the shortcomings that should be addressed in the future.
Productivity mobile app market analysis and competitiveness assessment based on the context of the developed iOS app
Keywords: Datorzinātne; iOS; Swift; lietotne; produktivitāte; ekrāna laiks