Uz metadatiem balstīta LR Centrālās Statistikas pārvaldes datu apskates sistēma - Jērāne, Austra (Latvijas Universitāte, 2011)
Kvalifikācijas darbā izstrādātais programmatūras produkts ir uz metadatiem balstīta datubāzes saskarne, kura tiek veidota neatkarīgi no izvēlētas datubāzes struktūras. Programmatūras galvenais mērķis ir SQL vaicājuma ģenerēšana balstoties uz lietotāja izvēlētiem datu avotiem un datu ierobežojumiem. Darbā ir iekļauta programmatūras prasību specifikācija, programmatūras projektējuma apraksts, informācija par kvalitātes nodrošināšanu, konfigurāciju pārvaldību, projeta organizācijas pārvaldību, kā arī testēšanas dokumentācija un darbietilpības novērtējums. Pielikumā ir pievienots programmatūras kods.

In qualification thesis deveoled tool is matadata based interface of database, which is developed independently of selected database structure. The main functionality of the software is a SQL query generation, based on user-selected data sources and data limitations. The paper included the software requirement specification, sowftware design description, information on quality assurance, configuration management, project organization management, and testing documentation, and labor intensity assessment. Attached a software code.
The metadata-based data retrieval tool of Central Statistical Bureau of Latvia
Keywords: Datorzinātne