Ārvalstu pacientu piesaisti noteicošie faktori un to saistība ar pacientu pieredzi un kopējo apmierinātību ar saņemto veselības aprūpes pakalpojumu Latvijā - Behmane, Daiga (Latvijas Universitāte, 2020)
Promocijas darbā izpētīti pacientu rīcības un piesaistes faktori pacientvērstas pārrobežu veselības aprūpes kontekstā, uz kā pamata autore izveidojusi ārvalstu pacientu piesaisti noteicošo faktoru novērtēšanas sistēmu un modeli. Piesaisti ietekmējošo faktoru novērtējums liecina, ka ārstniecības iestāžu iespējas piesaistīt ārvalstu pacientus Latvijā ietekmē ārējie politiskie un ekonomiskie faktori, bet iekšējo faktoru grupā izšķiroša loma ir vadības faktoriem, investīciju un personāla pieejamībai. Kopējā ārvalstu pacientu apmierinātība ar saņemto veselības aprūpes pakalpojumu Latvijā ir augsta un ir saistīta ar vispārējiem ceļošanas, komunikācijas un pakalpojuma izvēles faktoriem. Visās faktoru grupās pastāv pozitīva plaisa starp gaidīto un saņemto aprūpes rezultātu, bet ir ievērojams informācijas trūkums par Latviju kā veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas galamērķi. Atslēgvārdi: pacientu piesaiste, pārrobežu veselības aprūpe, pacientu pieredze un apmierinātība

The dissertation investigates the factors of patients' behavior and acquisition in the context of patient-centered cross-border health care. Author has developed a system of factors and model for the acquisition of foreign patients. The study shows that the opportunities of medical institutions to attract foreign patients in Latvia are influenced by external political and economic factors, but in the group of internal factors, management factors, investment and staff availability play a decisive role. The study confirms that the overall satisfaction of foreign patients with the received health care service in Latvia is high and is related to the general travel, communication and service choice factors. In all factors groups there is a positive gap between the expected and perceived service, but there is a significant lack of information about Latvia as a destination for receiving health care services. Keywords: patient acquisition, cross-border healthcare, patient experience and satisfaction
Promocijas darbs
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Economy and business