CITES konvencijas noteikumu pārkāpumu izpēte starptautiskajā lidostā “Rīga” - Tauriņa, Marika (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba mērķis ir izanalizēt CITES konvencijas pārkāpumus starptautiskajā lidostā „Rīga” un visā Latvijas teritorijā, to cēloņus, izstrādāt ieteikumus un risinājumus šo pārkāpumu novēršanai. Darbā analizēti autores veikto aptauju rezultāti, intervējot ielidojošos pasažierus starptautiskajā lidostā „Rīga” no Eiropas Savienības un trešajām valstīm par attieksmi pret CITES konvenciju, noskaidrojot informētības līmeni un informācijas avotus. Izanalizēta CITES konvencijas pārkāpumu skaita dinamika lidostā „Rīga” periodā no 2011.-2015.gadam. Maģistra darbs sastāv no 66 lapaspusēm. Darbs satur 23 attēlus, 3 tabulas, 54 izmantotos literatūras avotus un 1 pielikumu.

Master's thesis aim is to analyze CITES offenses in Latvia, their causes, and to find solutions and develop recommendations of prevention measures. The master’s thesis consist of authors analysed results carried out by the surveys, interviews with arriving passengers at the airport "Rīga" from the European Union and third countries on the treatment of the CITES Convention, to ascertain the level of awareness and information sources, as well as analysis of the dynamics of CITES offenses at the airport "Riga" during 2011-2015. Master's thesis consists of 66 pages. Master’s thesis contains 23 images, 3 tables, 54 sources of literature and 1 appendix.
Investigation of violation of CITES rules in international airport “Rīga”
Keywords: Vides zinātne; dabas aizsardzība; savvaļas aizsargājamie augi un dzīvnieki; nelegālā tirdzniecība; nature protection; wild plants and animals