Izskalojumu un ekstrahējamo vielu noteikšanas metodes izstrāde zāļu dažādu primāro materiālu iepakojumu analīzei - Valtere, Līva Klinta (Latvijas Universitāte, 2021)
Izskalojumu un ekstrahējamo vielu noteikšanas metodes izstrāde zāļu dažādu primāro materiālu iepakojumu analīzei. Valtere L. K., darba vadītāji Dr. ķīm., prof. Vīksna A., Dr. ķīm. Skladova S., maģistra darbs, 44 lappuses, 7 attēli, 11 tabulas, 40 literatūras avoti, 32 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā tika izstrādāta analīžu metode izskalojumu pētījumu veikšanai, kas pielietojama dažādiem primārā iepakojumu materiāliem. Tika pielietotas hromatogrāfiskās metodes – gāzu hromatogrāfija tandēmā ar masspektrometriju, augsti efektīvā šķidrumu hromatogrāfija tandēmā ar masspektrometriju. Metodes efektivitāte tika pārbaudīta, izmantojot dažādus primārā iepakojuma materiālus.

Leachables and extractables method development intended for the analysis of different primary packaging materials of drug products. Valtere L. K supervisors Dr. chem., prof. Vīksna A., Dr. chem Skladova S., master’s thesis, 44 pages, 7 figures, 11 tables, 40 references, 32 appendices. In Latvian. A leachables/extractables study method for different primary packaging materials was developed. Chromatographic methods were used - gas chromatography / mass spectrometry, high performance liquid chromatography/mass spectrometry. The effectiveness of the method was tested using various primary packaging materials.
Leachables and extractables method development intended for the analysis of different primary packaging materials of drug products
Keywords: Ķīmija; IZSKALOJUMI; PRIMĀRAIS IEPAKOJUMS; HROMATOGRĀFIJA; METODES IZSTRĀDE