Trīsaizvietoti oksazoli kā vienkāršoti Diazonamīda A analogi - Narvaišs, Nauris (Latvijas Universitāte, 2019)
Trīsaizvietoti oksazoli kā vienkāršoti Diazonamīda A analogi. Narvaišs N., zinātniskie vadītāji: Mg. Chem. M. Kazak, Dr. chem. I. Kļimenkovs. Bakalaura darbs, 47 lappuses, 35 attēli, 5 tabulas, 25 literatūras avoti. Latviešu valodā. Bakalaura darbā apskatītas dabasvielas Diazonamīda A un tās sintētiskā analoga DZ-2384 īpašības un potenciāls kā pretvēža zāles, oksazolu sintēzes metodes, kā arī aprakstīts jaunu Diazonamīda analogu dizains un to sintēze.

Trisubstituted oxazoles as simplified analogues of Diazonamide A. Narvaiss N., supervisors: Mg. chem. M. Kazak, Dr. chem. I. Klimenkovs. Bachelor’s thesis, 47 pages, 35 images, 5 tables, 25 references. In Latvian. This work includes description of properties and potential utilization of natural product Diazonamide A and its’ synthetic analogue DZ-2384 as anti-cancer drugs, also contains description for synthesis of oxazoles and consists of design and synthesis of new analogues.
Trisubstituted oxazoles as simplified Diazonamide A analogues
Keywords: Ķīmija; DIAZONAMĪDS A; OKSAZOLS; C-N SAITES VEIDOŠANA; MEDICĪNAS ĶĪMIJA; PRETVĒŽA ZĀLES