KVALIT'TES VADĪBAS SISTĒMA VIESNĪCĀ "ISLANDE HOTEL" - Zūle, Lita (Latvijas Universitāte, 2008)
Pašreiz Latvijā pakalpojumu sfērā vēl ir maz uzņēmumu, kas nopietni domā par kvalitātes vadības sistēmas ieviešanu. Šī darba ietvaros tiek apskatītas kvalitātes vadības sistēmas (TQM, SERVQUAL, EFQM). Pirmās divas darba daļas ir veltītas kvalitātes vadības sistēmas teorētiskajiem apskatiem. Aplūkoti arī daži pētījumi, kuri veikti Eiropas viesnīcās, kas izmanto kādu no kvalitātes vadības sistēmām. Noslēdzošajā daļā ir aplūkots kā praktiski ieviest (SERVQUAL) kvalitātes vadības sistēmu viesnīcā „Islande Hotel”. Bakalaura darba mērķis ir aplūkot kvalitātes vadības sistēmas, analizēt, kura no kvalitātes vadības sistēmām ir labāk piemērojama pakalpojumu sniegšanas uzņēmumos un sniegt viesnīcai „Islande Hotel” priekšlikumus par šīs metodes ieviešanu. Pētījuma gaitā tika konstatēts, ka SERVQUAL ir piemērotākā kvalitātes vadības sistēma viesnīcai “Islande Hotel ” un tās piemērošana šajā organizācijā nešaubīgi ir efektīvākais līdzeklis turpmākai kvalitātes nodrošināšanai.

At present time there are few hospitality business firms in Latvia who seriously think of implementing quality management system in organization. In this work author examines quality management systems (TQM, SERVQUAL, EFQM). First and second part of this work looks at quality management systems from theoretical point of view. Further author deals with practical research how certain quality management systems are implemented in European hospitality firms. At the end author come up with suggestion how to enforce SERVQUAL in “Islande Hotel”. The aim of this work is to ascertain which of the quality management systems is the best in hospitality business overall and how it can be applied in “Islande Hotel”. The research process showed that SERVQUAL is appropriate system for “Islande Hotel” and its implementation is essential for further quality management in this organization.
Quality management system in "Islande Hotel"
Keywords: Vadībzinātne