Naudas sods krimināltiesībās - Iseviča, Anna (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā autore apskata naudas sodu krimināltiesībās. Bakalaura darbā tiek analizēts naudas soda jēdziens , mērķis un piemērošana Latvijā, darbā tiek apskatīta arī ārvalstu regulējums, naudas soda attīstība Latvijā sākot ar 1903. gada Soda likumu. Naudas sods ir aktuāls temats Latvijā un arī citās valstīs, tāpēc autore pēta arī tā piemērošanas īpatnības ārvalstīs, apskatītas tiek Lietuvas, Igaunijas, Austrijas, Somijas, Bulgārijas, Horvātijas, Šveices un Vācijas naudas soda redakcijas. Darba pirmajā nodaļā tiek izklāstīta naudas soda attīstība Latvijā sākot ar 1903. gada Soda likumu, otrajā nodaļa autore pēta naudas sodu kā krimināltiesisku jēdzienu, tā mērķi, naudas sodu kā pamatsodu un papildsodu, un tā piemērošanu nepilngadīgajiem, naudas soda regulējumu Krimināllikuma Sevišķās daļas pantos. Un darba trešajā nodaļā, autore apskata naudas soda regulējumu ārvalstīs un salīdzina tos.

In the bachelor's thesis, the author reviews the fine in criminal law. Bachelor's paper analyzes the notion, purpose and application of fines in Latvia, also discusses foreign regulation, development of fine in Latvia starting with the 1903 Penal Law. The fine is a topical issue in Latvia and other countries, so the author is also studying the peculiarities of its application abroad, the Lithuanian, Estonian, Austrian, Finnish, Bulgarian, Croatian, Swiss and German fine editions. The first chapter of the thesis presents the development of fines in Latvia starting with the Criminal Law of 1903, in the second chapter the author examines the concept of fines as criminal law, its purpose, fines as the basic punishment and additional punishment, and its application to juveniles, the regulation of fines in the Articles of the Special Part of the Criminal Law. And in the third chapter, the author reviews the regulation of fines abroad and compares them.
Monetary fine in criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne; naudas sods; krimināltiesības; tiesa; prokurors; krimināllikuma 41. pants