Algoritmiskas pieejas izmantošana nodarbību plānojuma uzlabošanai izglītības iestādē. - Ozols, Atis (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā tiek apskatītas un salīdzinātas algoritmisku risinājumu pieejas laika plāna problēmai. Veicot pielāgojumus un uzlabojumus esošam ģenētiskā algoritma pieejas risinājuma prototipam, pētījuma daļā tiek apskatīts, cik veiksmīgi laika plānošanas problēmu iespējams atrisināt ar ģenētiskā algoritma pamatprincipiem, kādas ir priekšrocības, trūkumi, salīdzinājums ar pašrocīgo pieeju. Darba mērķis ir noskaidrot, cik daudz pašrocīgās pieejas risinājumā esošās problēmas iespējams atrisināt, pielietojot algoritmisku pieeju, kā arī noskaidrot šīs pieejas priekšrocības un trūkumus, lai veiktu salīdzinājumu ar pašrocīgo pieeju.

The bachelor's thesis examines and compares algorithmic solutions for the time scheduling problem. By making adjustments and improvements to the existing genetic algorithm approach prototype, the study explores how effectively the time planning problem can be solved using the basic principles of a genetic algorithm, as well as the advantages, disadvantages, and comparison with a manual approach. The aim of the thesis is to determine how many problems in the manual approach can be solved by applying an algorithmic approach, as well as to identify the advantages and disadvantages of this approach in order to make a comparison with the manual approach.
Using an algorithmic approach to improve lesson planning in an educational institution
Keywords: Datorzinātne; stundu saraksta ģenerēšana; laika plānošanas problēma; ģenētiskais algoritms; optimizācija; efektivitāte