Pierīgas novadu apdzīvojums un teritorijas: ciemi un to attīstības nosacījumi - Studāne, Silvija (Latvijas Universitāte, 2013)
-Maģistra darba tēma ir „Pierīgas novadu apdzīvojums: ciemi un to attīstības nosacījumi”. Maģistra darba mērķis ir: Izvērtēt Ropažu novada lielāko ciemu attīstību Pierīgas novadu lauku apdzīvojuma attīstības kontekstā un izstrādāt priekšlikumus Ropažu novada ciemu ilgtspējīgai attīstībai. Darbā apskatīts Pierīgas apdzīvojums un analizēta Ropažu novada apdzīvojuma un struktūra, Ropažu novada ciemu esošā situācija. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi tika izpētīta un izanalizēta teorētiskā literatūra par pilsētreģionu un piepilsētu lauku apdzīvojumu, Pierīgas apdzīvojuma struktūru un attīstību. Maģistra darbs ir latviešu valodā. Teksta daļa sastāv no ievada 6 nodaļām un 4 apakšnodaļām, secinājumiem, 36 attēliem, 9 tabulām un izmantotās literatūras saraksta, kopā 83 lappusēm. Atslēgas vārdi: apdzīvojums, ciemi, ciemu attīstība

Master's thesis: "Pieriga districts settlement: villages and their development conditions" Master's work target is: To evaluate Ropaži district development of the villages and develop proposals Ropaži district villages for balanced development in Pieriga regional rural settlement development. In the paper viewed the Pieriga population and analyzes Ropazi district population and structure, Ropazi district villages of the current situation and potential. To achieve the target there was investigated and analyzed the theoretical literature on the development of city regions and rural population in the world, Pieriga population and evolution. Master thesis in latvian language. The text consists from introductory, 6 chapters and 4 subchapters, conclusions, 36 images, 9 tables and bibliography list, total amount 83 pages. Keywords: settlement, villages, development of villages
Municipalities surrounding Riga settlement and territories: villages and their development conditions
Keywords: Arhitektūra