Ministru kabineta tiesības izdot ārējos normatīvos aktus. - Ivanovs, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā “Ministru kabineta tiesības izdot ārējus normatīvus aktus” ir apskatītas Ministru kabineta tiesības izdot ārējus normatīvus aktus. Ministru kabinets izdot noteikumus pārvaldes kārtībā. Ministru kabineta noteikumu izdošanas priekšnoteikums ir likumdevēja pieņemts likums ar speciālo pilnvarojumu Ministru kabinetam par likuma ieviešanu saistīto jautājumu regulēšanu. Satversmē un likumos nav jautājumu uzskaitījuma par to, kurus jautājumus izskata pats likumdevējs un kurus var regulēt Ministru kabinets izdodot ārējo normatīvo aktu. Satversme pieļauj ministru tiesības izdot noteikumus. Analizējot ministru noteikumu iespējamas problēmas un mērķus rodas pamatotas šaubas par ministru noteikumu iespējamo ieviešanas lietderību.

In a bachelor work “ Cabinets of ministers right to issue external normative acts” are addressed Cabinets of ministers rights to issue external normative acts. The Cabinet of Minister issue regulations in administration order. Prerequisite for Cabinets of Ministers to issue regulation is legislature adopted law with special authorization for Cabinets of Minister on law enforcement issue related to the regulation. The Constitution and the law has no statement of the issue about which issue the legislature itself and which may be regulated by the Cabinet the issue of foreign laws and regulations. The Constitution allows ministers to issue regulations. Analysing of the ministerial regulations potential problems and goals exist serious doubts about minister for the possible introduction of efficiency.
Cabinet of Ministers right to issue external normative acts.
Keywords: Juridiskā zinātne