Valsts kases darbības analīze - Grahoļska, Madara (Latvijas Universitāte, 2007)
Šis darbs ir par Valsts kasi un tās darbību. Darbā ir noformulēti Valsts kases definīcija, mērķi, tās funkcijas, veicamie uzdevumi funkciju realizēšanai, kā arī īss ieskats Valsts kases tiesībās. Ir apskatīta arī Valsts kases vēsture, kurā aprakstīti būtiskākie notikumi un lēmumi, kas notikuši un pieņemti Valsts kases pastāvēšanas vēsturē.Būtiska loma ir Valsts kases uzbūvei, par ko arī ir darbā. Pie uzbūves svarīgākais, kas ir apskatīts, ir Valsts kases struktūrvienību raksturojums par to, kas ir katras struktūrvienības galveno veicamo uzdevumu kompetencē. Viens no svarīgākajiem izstrādātā darba jautājumiem ir par Valsts kases lomu budžeta izpildē.Ir apskatītas problēmas, kuras varētu traucēt Valsts kasei pildīt savas funkcijas efektīvāk.

This work is about National booking – office and it’s activities. The work formulates the definition, targets, functions of National booking – office, the tasks for enforcement of its functions, and there is a short insight at the rights of National booking – office. There is a look on National booking – office history, the most important events and decisions, which have happened and have been accepted.The National booking – office structure is very important and this work deals with it, too. The most important is National booking – office structure and what kind of tasks every structure has to do.One of the most important issues in this work is the role of National booking – office in budget performance.It also looks upon problems, which may prevent National booking – office from performing its functions more efficiently
The analysis of treasuries activities
Keywords: Ekonomika