Sociālā tīmekļa datu apkopošana un analīze - Bērziņš, Edgars (Latvijas Universitāte, 2020)
Twitter sociālā tīmekļa lietotāju daudzums visā pasaulē arvien palielinās, tāpēc pieaug arī lietotāju izveidoto datu daudzums un lietotāji nenojauš kādi dati īsti tiek dalīti ar citiem. Darba mērķis ir izpētīt sociālā tīmekļa Twitter tvītu metadatu sastāvu, tvītu ievākšanas metodes, publiski pieejamas sistēmas lietotāja profila analīzei un iegūt ieskatu kādu informāciju varētu uzskatīt par lietotājam nedrošu. Darba praktiskajā daļā izveidota tīmekļa vietne, kurā lietotājs var pieteikties sistēmā un pārbaudīt savus pieejamos datus par atrašanos vietu tvītu metadatos, ja atrašanās vietas opcija ir iespējota. Papildus darba praktiskajā daļā izveidota lietotne Twitter Baltijas valstu lietotāju tvītu izgūšanai.

Title: “Social web data analysis and collection” The number of Twitter social web users worldwide is increasing, so the amount of data generated by users is also increasing and users do not know exactly what kind of data is being shared with others. The thesis aim is to explore the content of the social web Twitter tweets metadata, the methods of collecting tweets, publicly available systems for analyzing the user profile and getting insight into what information could be used as unsafe for the user. The working practice part created a website where a user can log on to the system and verify their available location in the tweet metadata if the location option is enabled. In addition to the practical part of the thesis, an app was created to retrieve Twitter Baltic users' tweets.
Social web data collecting and analyzing
Keywords: Datorzinātne; Twitter; tvīti; Streaming API; REST API; atrašanās vieta