Pacientu ar akūtu nieru aistājterapiju aprūpe intensīvās terapijas nodaļā - Rudāja, Tīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma – Pacientu ar akūtu nieru aizstājterapiju aprūpe intensīvās terapijas nodaļā. Tēmas aktualitāti nosaka pieaugošais akūtas nieru aizstājterapijas pacientu skaits. Darba mērķis ir analizēt pacientu ar akūtu nieru aizstājterapiju aprūpi intensīvās terapijas nodaļā.Pētniecības uzdevumi ir: veikt literatūras un Rojas adaptācijas modeļa analīzi, atziņu izvērtēšanu; izstrādāt pētījuma instrumentu, veikt pilotpētījumu, pētījumu; veikt iegūto datu apstrādi, analīzi; formulēt secinājumus, izstrādāt ieteikumus.Pētniecības jautājums: Kāda ir pacientu ar akūtu nieru aizstājterapiju aprūpe intensīvās terapijas nodaļā? Pētniecības instruments: strukturēta intervija.Pētniecības metode – kvalitatīvā pētniecības metode. Atbildēts pētījuma jautājums - akūtas nieru aizstājterapijas pacientiem tiek veikta vispārējā un speciālā aprūpe.

Bachelor thesis - Patient with acute renal replacement therapy care in intensive care unit. The actuality is characterized by the increasing of acute renal replacement therapy patients. Purpose is to analyze patient with acute renal replacement therapy care in the intensive care unit.The research tasks are to analyze literature and Roy’s adaptation model, make evaluation of knowledge; to develop research tools, make a pilot study, the research; to process data, analysis, to formulate the conclusions, develop recommendations.Research question: What is the treatment of patients with acute renal replacement therapy in an intensive care unit? Research instrument: structured interview.Research method - a qualitative research method. The research question has been answered - acute renal replacement therapy is provided by general and special care.
Patient with acute renal replacement therapy care in intensive care unit
Keywords: Medicīna