Klasisko un vispārināto integrālo splainu koeficientu reprezentācijas formulas caur pilno interpolējamo vērtību kopu - Raģe, Māra (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbā “Klasisko un vispārināto integrālo splainu koeficientu reprezentācijas formulas caur pilno interpolējamo vērtību kopu” tiek apskatīts splainu pielietojums, Ermita kubiskais splains, kubisko splainu reprezentācijas caur pirmo un otro atvasinājumu, splainu reprezentācijas ar pilno matricu (izmantojot otro atvasinājumu) un integrālie polinomiālie splaini, kā arī matemātikas programmu pakešu piedāvātās iespējas splainu funkciju atrašanā. Tiek pētītas ārējas funkcijas integrācijas iespējas ar matemātikas programmu MAPLE. Papildus tam, ir izveidota funkcija integrālo polinomiālo splainu konstruēšanai (realizēta kā dinamisko saišu bibliotēka). Darbam ir 6 nodaļas, 64 lpp. un 10 attēli.

In master paper “Representation formulas of classical and general integral spline coefficients through full interpolatable value set” discussed usage of splines, Hermit cubic spline, cubic spline representations through first and second derivatives, spline representations through full interpolatable value set (using second derivative) and integral polinomial splines, as well as usage of mathematical applications to restore spline functions. There is discussed possibility to integrate external function into mathematical application MAPLE. There is created function for constructing integral polinomial splines (made as dinamical link library). Paper contains 6 sections, 64 pages and 10 pictures.
Representation formulas of classical and general integral spline coefficients through full interpolatable value set
Keywords: Datorzinātne