Personības iezīmju un pašcieņas saistība ar tieksmi pēc slavas influenceriem - Zalaks, Renārs (Latvijas Universitāte, 2023)
Pētījuma mērķis bija noskaidrot, kāda ir personības iezīmju un pašcieņas saistība ar tieksmi pēc slavas influenceriem. Pētījumā piedalījās 50 respondenti, kuri bija vecumā no 18 līdz 34 gadiem (M = 24,18, SD = 4,54). 43 respondenti ir no Lielbritānijas un dalās ar saturu angļu valodā, savukārt 7 no respondentiem ir no Latvijas un dalās ar saturu latviešu valodā. Pētījumā tika izmantota Lielā Piecinieka aptauja (Big Five Inventory; BFI, John & Srivastava, 1999), Rozenberga pašcieņas aptauja (Rosenberg Self Esteem scale, Rosenberg, 1965) un “Tieksme pēc slavas” aptauja (Gountas et. al., 2012). Pētījumā tika atklāta statistiski nozīmīga pozitīva korelācija starp apzinīgumu un pašcieņu, kā arī starp ekstraversiju un pašcieņu.

The aim of this study was to find a correlation between personality traits, self-esteem and desire for fame for influencers. The study involved 50 respondents aged 18 to 34 years old (M = 24.18, SD = 4.54). 43 participants were from the United Kingdom and shared content in English, while 7 participants were from Latvia and shared content in Latvian. The "Big Five" questionnaire (John & Srivastava, 1999), Rosenberg's self-esteem scale (Rosenberg, 1965), and the "Desire for fame" questionnaire (Gountas et. al., 2012) were used in the study. The study revealed a statistically significant positive correlation between conscientiousness and self-esteem, as well as between extraversion and self-esteem.
Personality Traits and Self-Esteem Correlation with Desire for Fame for Influencers
Keywords: Psiholoģija; tieksme pēc slavas; influenceri; desire for fame; influencers