Sociālās telpas konstruēšana pilsētvidē: radošais kvartāls „Miera ielas Republika” - Bergmane, Marta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā tiek analizēts pilsētvides sociālās telpas konceptuālās un materiālās konstruēšanas process, kā piemēru izmantojot „Miera ielas Republikas” radošo kvartālu (MIR RK). Darbā tiek apskatīta MIR RK izveide, tā darbības principi/funkcijas un demonstrēts kā noteikta urbānā teritorija iegūst apzīmējumu “radošais kvartāls”. Tāpat pētījuma gaitā tiek analizēta sociālo aktoru aģentūras nozīme sociālās telpas veidošanā. Darbs balstās analītiskajā literatūrā par radošajiem kvartāliem un mūsdienu ekonomikas modeļiem, kā arī lauka pētījuma gaitā gūtajos rezultātos. Atslēgvārdi: sociālā telpa, pilsētvide, radošais kvartāls, sociālā aģentūra

The present undergraduate dissertation analyses the material and conceptual construction of social space in urban environment by using the cultural quarter The Republic of Miera Street (Miera ielas Republika, MIR) in Riga as a case study. This work seeks to understand the emergence of the cultural quarter of MIR, its functions and funding principles and analyses how a certain urban space becomes labeled as a cultural quarter. The study analyses the role of the agency of social actors in the process of construction of social space. The work is based on theoretical literature and participative field work. Keywords: social space, urban space, creative quarter, social agency
The Construction of Social Space in an Urban Setting: Creative Guarter „ Miera ielas Republika”
Keywords: Antropoloģija