Maksājumu kartes, bezskaidras naudas norēķini - Logačeva, Indra (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma ir „Maksājumu kartes un bezskaidras naudas norēķini”. Darba mērķis ir noskaidrot bezskaidras naudas norēķinu un maksājumu karšu attīstību, kā Latvijā, tā pasaulē un salīdzināt dažādu Latvijas komercbanku maksājumu karšu piedāvājumus. Bakalaura darbā apskatīta maksājumu karšu un bezskaidras naudas norēķinu attīstība un izplatība, elektronisko norēķinu drošība un maksāšanas līdzekļi, izplatītāko starptautisko maksājumu karšu organizāciju attīstība un piedāvājums. Darba gaitā autore nonāca pie secinājumiem, ka elektronisko norēķinu un maksājumu karšu izplatības bremzējošs faktors ir sabiedrības nepietiekamā informētība. Darba gaitā noskaidrojās, ka Latvijas komercbanku piedāvātais maksājumu karšu klāsts ir ļoti līdzīgs. Šis pētījums var tikt izmantots, kā informatīvs materiāls privātpersonu naudas līdzekļu pārvaldīšanas un sadales veida izvēlē. Darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba pamatdaļā ievietotas 5 tabulas un 10 attēli. Darbam ir 4 pielikumi. Atslēgvārdi Elektroniskie norēķini, maksājumu kartes, starptautiskās maksājumu karšu organizācijas.

The topic of the research paper is „Plastic Money and Clearing Transactions”. The purpose of the paper is to ascertain evolution of plastic money and clearing transactions around the world, as well as in Latvia and compare offer of the various commercial banks in Latvia. The research paper contains overview of evolution and distribution of plastic money and clearing transactions, as well as safety and means of payment of clearing transaction and evolution and distribution of international cards organizations. In process of writing the paper, the author comes to a conclusion that obstructive factor of distribution of plastic money and clearing transaction is lack of knowledge of society. The author also find out, that the commercial banks in Latvia offer very similar products and services, during the writing the research paper. The paper can be used as informational material for selection the most agreeable alternative to manage person’s funds. The paper consists of introduction, three paragraphs, conclusion and suggestions. In the main part there are 10 pictures and 5 tables. The paper has 4 additions.
Plastic money and clearing transactions
Keywords: Ekonomika