Kuldīgas pilsētas publiskā ārtelpa un gājēju kustības organizācija - Astiča, Sanita (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba autors: Sanita Astiča Darba tēma: Kuldīgas pilsētas publiskā ārtelpa un gājēju kustības organizācija Darba veids: Maģistra darbs Studiju programma: Telpiskās attīstības plānošana Darba zinātniskais vadītājs: asoc.prof., Dr.geogr. Pēteris Šķiņķis Maģistra darbā tiek pētīta Kuldīgas publiskā ārtelpa un tās piemērotība un pieejamība gājējiem. Darba mērķis ir izstrādāt argumentētus ieteikumus Kuldīgas publiskās ārtelpas struktūras un tēla veidošanā, un kustības organizācijas plānošanā. Darba uzdevumi: analizēt teorētisko literatūru par publiskās ārtelpas veidošanas idejām un pieejām; iepazīties ar esošo plānošanas situāciju; analizēt Kuldīgas pilsētas publiskās ārtelpas struktūras attīstības tendences un iespējas; izstrādāt priekšlikumus gājēju drošības uzlabošanai ielu šķērsojumos; apzināt publiskās telpas lietotājus un aktivitātes; noteikt Kuldīgas pilsētas publiskās ārtelpas struktūras dominantes un mezglu punktus, kā arī izvērtēt jauna mezglu punkta veidošanās iespējas. Darba rezultātā izstrādāts ierosinājumu kopums un prognozētas attīstības aktualitātes, kcentējot ideju par vienotas sistēmas izveides nepieciešamību, sasaistot kopā ielas, laukumus, atvērtos pagalmus un zili-zaļās struktūras ar nepārtrauktām gājēju ietvēm, biokoridoriem un sabiedrisko norišu vietām. Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un sastāv no 2 sējumiem un 7 pielikumiem. I sējums – teksta daļa sastāv no ievada, 7 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, 37 attēliem, un izmantoto informācijas avotu sarakstu, kopā 66 lappusēm. II sējums sastāv no pētījuma projekta grafiskās daļas 9 lapām. Atslēgas vārdi: publiskā ārtelpa; gājēju kustība

Author of the Paper: Sanita Astiča Theme: Public space and pedestrian mobility organization of Kuldiga city Type of the Paper: Master’s paper Study Programme: Planning of Spatial Development Supervising Tutor: assoc.prof. Dr.geogr. Pēteris Šķiņķis The focus of the present paper is to analyze the suitability and accesability of Kuldiga public space for pedestrian mobility. The purpose of the paper is to develop substantial proposals for improvement of the structure of Kuldiga public space and promotion of its image, as well as planning of both vehicle and pedestrian traffic. Tasks of the paper is to analyse theoretical material on ideas and approaches for development of public space, get acquainted with the real situation regarding planning issues; to highlight opportunities and trends in development of the town’s public space; to elaborate proposals on improvement of organization of the pedestrian traffic in problematic places on streets; to clarify public space users and their activities; to define town’s strategic public places and the necessity and opportunities for developing of new dominating public space elements. Study results in a set of recommendations on the improvement of pedestrian facilities, highlighting the necessity for development of common conception for public space – streets, squares, and public yards, blue-green structures with uninterrupted pedestrian walks, bio-corridors, and places for public activities. The present Master’s paper is written in Latvian language, it consists of 2 Volumes and 7 appendices. Volume I totally amounting to 66 pages consists of Introduction, 7 chapters, conclusions and recommendations, 37 pictures, and a list of bibliography sources. Volume II includes 9 pages of graphical information regarding the survey carried out during the project. Key words: public space; pedestrian mobility
Public space and pedestrian mobility organization of Kuldiga city
Keywords: Arhitektūra