Latvijas Komercbanku aktīvas operācijas un to analīze - Krasņanska, Alīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Autores bakalaura darba nosaukums ir: „Latvijas komercbanku aktīvas operācijas un to analīze.” Dr. ekon. as. profesore Svetlana Saksonova, bakalaura darba vadītāja. Bakalaura darbā autore analizēja aktīvas operācijas, aktīvu lielākus posteņus, to ietekmi uz kopējiem aktīviem un komercbanku kopumā. Darbā tiek salīdzinātas divas lielākas pēc aktīvu lieluma komercbankas Swedbank un SEB banka, pētāmais periods 6 gadi, 2008.-2013.g. Tēma ir aktuāla mūsdienās, jo komercbanku normāla funkcionēšana un to aktīvu operāciju pildīšana ir ekonomikas stabilitātes un attīstības neatņemama daļa. Pirmajā nodaļā autore izskata aktīvas operācijas, no kurām svarīgāka ir kreditēšana, aktīvu sastāvu teorētiskus aspektus, kā arī analīzē aktīvus un apskata faktorus, kuri tos ietekmē. Otrajā nodaļā darba autore analīzē Swedbank un SEB bankas galvenos aktīvu posteņus, izmantojot horizontālo un vertikālo analīzi, kur autore izteica savus ieteikumus dažādu rādītāju uzlabošanai.

The title of the diploma work is: „Latvian commercial bank`s asset operation analysis” The Bachelor`s work supervisor is Dr. ekon. as. professor Svetlana Saksonova. The author of Bachelor`s work analyzed asset operations, the largest points, its impact on the total assets of commercial banks in general.In the diploma work ar compares two biggest commercial banks Swedbank and SEB bank, which were chosen by the largest asset amount, the period of research is taken for 6 years, from 2008th to 2013th year. The theme of diploma work is actual nowadays because of normal functioning of commercial bank and its asset operation`s implementation form an integral part of economic stability and development. In the first part, the author examines asset operations from which the most important operation is crediting, consist of assets in theoretical aspects as well as the asset analysis and also the author examanes factors which affect the assets.
Latvian commercial bank asset operation analysis
Keywords: Ekonomika