Katalizatoru un jonu šķidruma sastāva ietekme Knēvenāgeļa un Klaizena kondensācijas reakcijās - Brāzma, Līga (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā veiktas N-alikilpiridīnija bromīda un dialkilizmidazolija jonu šķidrumu sintēzes un Knēvenāgeļa kondensācijas reakcijas ar aromātiskajiem aldehīdiem un malonskābi jonu šķidrumos. Produkti tika identificēti pēc to kušanas temperatūrām, PMR un IS spektriem.

Synthesis of N-alkylpiridinium and dialkylimidazolium ionic liquids and Knoevenagel condensation reactions with aromatic aldehydes and malonic acid in ionic liquids were carried out in these thesis. Products were identified by their melting points, PMR and IS spectrum.
3.The Influence of Catalysts and Composition of Ionic Solutions in Knevenagel and Cleisen Condensation Reactions
Keywords: Ķīmija