Finanšu analīze nekustamā īpašuma uzņēmumos - Vītola, Aija (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir finanšu analīze nekustamā īpašuma uzņēmumos. Darba mērķis ir, pamatojoties uz divu nekustamā īpašuma uzņēmumu gada pārskatu informāciju, veikt šo uzņēmumu finansiālā stāvokļa analīzi, atklāt nepilnības, kā rezultātā izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmumu finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Darba pirmajā daļā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti: būtība, nozīme un metodes. Darba otrā daļā veltīta nekustamā īpašuma tirgus izmaiņu tendencēm pēdējo gadu laikā. Darba trešajā daļā tiek veikta finanšu analīze diviem nekustamā īpašuma uzņēmumiem. Darba beigās tiek doti secinājumi par abu uzņēmumu finansiālo stāvokli un izvirzīti priekšlikumi tā uzlabošanai. Darbs satur 8 tabulas, 17 attēlus, 29 formulas un 8 pielikumus. Darba izstrādē izmantots 21 informācijas avots. Darba apjoms bez pielikumiem ir 68 lapas.

The purpose of thesis is to perform finance analysis of two real estate companies, defining its financial position and discovering deficiencies, make conclusions and elaborate suggestions for improving companies performance. First part of thesis is finance analysis theory. Second part is real estate market report in Latvia. Last part of thesis is finance analysis of two real estate companies. The main conclusions of real estate companies financial position an proposals for improving its performance are given at the end of thesis. Thesis contains 8 tables, 17 images, 29 formulas and 8 appendixes. There are 21 sources used in the thesis. The thesis wordage without appendixes is 68 pages.
Finance analysis of real estate companies
Keywords: Ekonomika