Ilgtspējīga pārtikas patēriņa komunikācijas attīstība: mediatoru līdzdalība - Paidere, Ilva (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba mērķis ir izstrādāt ilgtspējīga pārtikas patēriņa komunikācijas vadlīnijas ilgtspējīga patēriņa veicināšanai pašvaldībās, izmantojot komunikācijas procesā iesaistāmo mērķgrupu līdzdalības principu. Darbā apskatīta ilgtspējīga pārtikas patēriņa jēdziena attīstība pasaulē un Latvijā. Novērtēta ilgtspējīga pārtikas patēriņa pārvaldība Latvijā, apskatot komunikāciju kā instrumentu šī patēriľa veicināšanai. Pētnieciskajā darbā veikts empīriskais pētījums – ilgtspējīga pārtikas patēriņa komunikācijas vides novērtējums Salacgrīvas novada un Liepājas pašvaldībās. Socioloģiskā pētījuma ietvaros veiktas 33 dziļās intervijas un Latvijas pašvaldību mediatoru anketēšana. Rezultātā izstrādāti ilgtspējīga pārtikas patēriņa komunikācijas vadlīniju galvenie rīcības virzieni un rīcības. Darbā ir 7 nodaļas, kas ietvertas 128 lapās. Atslēgas vārdi: ilgtspējīgs pārtikas patēriņš, pārtikas aprites cikls, vides pārvaldība, komunikācija

The aim of the master theses ―Sustainable food consumption communication: mediator’s participation‖ is to develop communication guidelines for regional governments. Guidelines will promote sustainable food consumption and help to develop collaboration with target groups. The master thesis holds information on idea of food consumption in world and Latvia. Author of the theses has assessed sustainable food consumption management in Latvia, looking on communication as a tool to encourage sustainable food consumption. Research also contains a study of sustainable food consumption communication in Salacgriva region and city Liepaja. There was 33 extended interviews done, also author developed questionnaire that was spread between mediators. The study led to the development of communication guidelines for sustainable food consumption that holds information on basic action course and actions. The Paper has 7 chapters, covering 128 pages. Keywords: sustainable food consumption,communication
Sustainable Food Consumption Communication : Mediator"s participation
Keywords: Vides pārvaldība