Latvijas eksporta veicināšanas politika: eksporta veicināšanas pasākumu novērtējums - Petrova, Valērija (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs “Latvijas eksporta veicināšanas politika: eksporta veicināšanas pasākumu novērtējums” izstrādāts ar mērķi identificēt šīs politikas priekšrocības un trūkumus un izvirzīt priekšlikumus eksporta veicināšanas pasākumu uzlabošanai. Pašlaik notiekoša ekonomiskās attīstības paradigmas maiņa paredz pāreju uz ilgtspējīgu attīstības modeli, kurā galvenais attīstības dzinējspēks ir eksports. Latvijas ekonomiskās politikas mērķis ir kāpināt ražīgo potenciālu, kas nav iespējams bez spējas konkurēt iekšējos un ārējos produktu tirgos, kā arī būt konkurētspējīgiem kapitāla piesaistē. Bakalaura darbā aptverti ekonomiskās politikas teorētiskie aspekti, izpētīta ārējās tirdzniecības regulēšana ES un PTO ietvaros, veikta salīdzinošā analīze eksporta veicināšanas jomā starp Baltijas valstīm un autores pētījums, kas balstās uz uzņēmēju aptauju un ekspertu intervijām, uz kuru pamata izvirzīti priekšlikumi politikas izstrādātājiem.

The aim of the thesis “Export Promotion Policy of Latvia: the evaluation of the export promoting activities” is to identify policy’s strengths and weaknesses and to make proposals to improve export promotion activities. The ongoing shift of the economic development paradigm requires a transition to a sustainable development model, in which the main development driving force is export. The aim of the Latvian economic policy economic is to increase productive potential, what is not possible without the ability to compete in the internal and external product markets, as well as to be competitive in attracting capital. Thesis covers economic policy theoretical aspects, explorers the regulation of foreign trade of the EU and WTO, makes comparative analysis of export promotion between the Baltic States and author’s research, which is based on entrepreneur survey and expert interviews. Using the result of the research author has made proposals for the policy-makers.
Export Promotion Policy of Latvia: the evalution of the export promoting activities
Keywords: Ekonomika; eksporta veicināšana; ekonomiskā politika; Latvijas eksporta veicināšanas politika; export promotion; economic policy