Darbinieku motivācija dažādās organizacionālajās pozīcijās: Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta gadījums - Dzērve, Ieva (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Darbinieku motivācija dažādās organizacionālajās pozīcijās: Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta gadījums” mērķis ir noskaidrot, vai pastāv kopsakarības starp LPESPS darbinieku organizacionālo pozīciju un motivētību. Aplūkojot motivācijas teorijas, kā arī darbinieku organizacionālās pozīcijas izpratni dažādības vadības kontekstā, darbā tiek noteikti indikatori pētījuma instrumentārija izveidei. Pētījuma rezultātu analīzē tiek izmantots Pīrsona korelācijas koeficienta aprēķins, tādējādi secinot, ka darbā izvirzītā hipotēze - jo augstāka ir LPESPS darbinieka organizacionālā pozīcija darbavietā, jo motivētāks ir darbinieks – neapstiprinās. Atslēgvārdi: darbinieku motivētība, organizacionālā pozīcija, dažādības vadība, unikāla valsts pārvaldes iestāde.

The aim of the bachelor thesis „Employees motivation at different organizational positions: the case of Secretariat of the Latvian Presidency of the Council of the EU” is to find out whether there are connections between LPESPS employees’ organizational position and motivation. Looking at motivation theories and understanding of employees’ organizational position in the context of diversity management, there are defined indicators for creation of research tools. Pearson correlation coefficient calculation is used for the analysis of research results, thus concluding that hypothesis of the work – the higher is LPESPS employee’s organizational position, the more motivated is employee - is not confirmed. Key words: employees’ motivation, organizational position, diversity management, unique institution of public administration.
Employees motivation at different organizational positions: the case of Secretariat of the Latvian Presidency of the Council of the EU
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)