Diriģents Jānis Dreimanis atmiņu stāstos un dokumentos - Roderte, Evija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba temats – „Diriģents Jānis Dreimanis atmiņu stāstos un dokumentos”. Kopš Jāņa Dreimaņa aiziešanas mūžībā ir pagājuši 106 gadi. Ir saglabājušies dokumenti, fotogrāfijas un kino kadri. Tomēr viņa bērnu atmiņas līdz šim nebija piefiksētas rakstiski. Bakalaura darba galvenais mērķis ir apkopot, iegūt un analizēt informāciju par diriģenta Jāņa Dreimaņa dzīvi un viņa pēdējiem dzīves gadiem. Darba teorētisko pamatu veido Ērika Eriksona psihosociālās attīstības teorija un sociāli kognitīvā teorija. Darba izstrādes laikā tika intervēti trīs no Jāņa Dreimaņa bērniem. Pētījuma laikā tika analizēti dokumenti un intervijas. Rezultātā tika iegūti trīs atmiņu stāsti un informācija par diriģentu Jāni Dreimani, kas atspoguļo viņu kā personību, kā arī viņa dzīves pēdējos gadus.

Bachelor thesis topic - „Conductor Janis Dreimanis in memory stories and documents.” Since Janis Dreimanis passed away - have gone by 106 years. There are preserved documents, photos and film footage. Yet his children memory stories have never been recorded in writing. Bachelor thesis main objective is to collect, retrieve and analyze information about the conductor Janis Dreimanis life and his last years of life. The theoretical base consists of Eric Ericson psychosocial development theory and social cognitive theory. Three of Janis Dreimanis children were interviewed during thesis development. Collected documents and interviews were analyzed during the research. As a result there has been obtained three memory stories and information about conductors Janis Dreimanis, which shows him as a personality, as well as his life in recent years.
Conductor Janis Dreimanis in memory stories and documents
Keywords: Bibliotēkzinātne; diriģents Jānis Dreimanis; novadpētniecība; Ērika Eriksona psihosociālās attīstības teorija; mutvārdu vēsture