Vegāniskas recepšu grāmatas dizaina stilistika - Valkovska, Linda (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarba tēma ir “Vegāniskas recepšu grāmatas dizaina stilistika”. Mūsdienās veselīgs uzturs un vegānisms strauji popularizējas un vegāniskas receptes kļūst arvien aktuālākas. Teorētiskā daļā redzams ieskats tajā kāpēc cilvēki izvēlas vegānisku uzturu un pirmā vegāniskā recepšu grāmata, ēdienu fotogrāfija, bilžu apstrāde, grāmatas struktūra un vizuālie elementi tajā. Empīriskajā daļā tika veikta vegānisku recepšu grāmatu dizaina analīze un noskaidroti veiksmīgākie dizaina risinājumi, kurus ņemot vērā tika izstrādāta radošā daļa. Darba mērķis sasniegts, tika izveidots dizains recepšu grāmatai: “Jā! Tas ir vegānisks!” Atslēgvārdi: vegāniska recepšu grāmata, ilustrācijas, fotogrāfija, dizaina stilistika. Darbs satur: 59 lapas, 30 attēlus, 1 pielikumu. Darba praktiskajā daļā pēc noteiktiem kritērijiem tika analizētas 20 vegāniskas recepšu grāmatas.

The theme of the diploma thesis is "Vegan recipe book design stylistics". Today, healthy eating and veganism are rapidly gaining popularity and vegan recipes are becoming more and more relevant. The theoretical part provides an insight into why people choose a vegan diet and the first vegan recipe book, food photography, image processing, book structure and visual elements in it. In the empirical part, the design analysis of vegan recipe books was performed, and the most successful design solutions were determined, considering the creative part. The aim of the work was achieved, a design for a recipe book “Jā! Tas ir vegānisks!” was created. Keywords: vegan recipe book, illustrations, photography, design stylistics. The work contains: 59 pages, 30 images, 1 appendix. In the practical part of the work, 20 vegan recipe books were analysed according to certain criteria.
Vegan Recipe Book Design Stylistics
Keywords: Mākslas zinātne; vegāniska recepšu grāmata; ilustrācijas; fotogrāfija; dizaina stilistika