Multikulturālās politikas problēmas Rietumeiropā - Polanska, Santa (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarbs par tēmu Multikulturālās politikas problēmas Rietumeiropā.Darbā tiek apskatītas multikulturālās politikas problēmas Rietumeiropā. Globalizācijas un integrācijas procesu ietekmē multikulturālisma problēmu risināšana kļūst par attīstīto valstu vienu no svarīgākajiem uzdevumiem.Diplomdarba uzdevums–noskaidrot kristietismā sakņotās Rietumu sabiedrības kultūras identitātes saglabāšanas iespējas Eiropas Savienības valstīs, kur tiek realizēta multikulturālisma politika.Teorētiskie pētījumi tika veikti zinātnisko un normatīvo avotu analīzes rezultātā.Darba mērķis ir sekojošs: multikulturālisma modeļu un principu analīze;multikulturālisma izcelsme ASV;multikulturālisms Rietumeiropā–situācijas analīze;multikulturālisma izraisīto problēmu apzināšana; dažu Rietumeiropas valstu veikto izmaiņu imigrācijas likumdošanā analīze;kultūras integrācijas modeļa analīze;Islāma lomas apzināšana Rietumeiropā.Pētījuma rezultātā tika izvirzīts multikulturālās politikas problēmas risinājums sabiedrībā

The item of graduation thesis The problems of multicultural policy in the Western Europe.The active processes of globalization and integration all over the world is the modern reality.The main question of this work is formulated as follows:The contemporary approaches of the preservation of own cultural identity of the western society which is based upon the Christian values, within pursued policy of multiculturalism in EU.The theoretical research of this work was conducted by the method of the analysis of scientific and standard sources.The purpose of this work is:analysis of models and principles of multiculturalism;emergence ofmulticulturalism in the USA;the analysis of the actual situation with multiculturalism in WE;to reveal multiculturalism problems according to development of the western society;the analysis of the immigration law changes in some countries of WE;the analysis of the different models of cultural integration process; to define a role of Islamic religion in the EU.
The Problems of Multicultural Policy in the Western Europe
Keywords: Valodniecība