LTV 1 raidījuma "Pa straumei" semiotiskā un naratīva analīze - Matule, Anna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura tēma ir “LTV1 raidījuma “Pa straumei” semiotiskā un naratīva analīze”. Mērķis ir uzzināt galvenos raidījumā izmantotos semiotiskos elementus mijiedarbībā ar izvēlēto naratīva struktūru, apkopot auditorijas viedokli un izdarīt secinājumus par semiotisko elementu un naratīva struktūras izmantošanu. Darba teorētiskais pamatojums balstīts uz tēmām un terminiem par mediju lietojuma un apmierinājuma teoriju, sabiedrisko mediju, televīzijas stilu, televīzijas raidījumiem, masu mediju komunikāciju, vizuālo komunikāciju: kameras kustība, montāža, skaņa un mūzika, grafikas un krāsa. Izmantojot kvalitatīvās metodes – semiotisko un naratīva analīzi, fokusgrupas interviju un daļēji strukturēto interviju, veikts pētījums par semiotisko elementu un naratīvu struktūru izmantošanu, kā arī auditorijas viedokli par tiem. Darba noslēgumā izdarīti galvenie secinājumi.

The title of the Bachelor thesis is Semiotic and narrative analysis of the LTV1 program "By the stream". The aim is to find out the interaction of the main semiotic elements used in the programs with the chosen narrative structure, to summarize the audience's opinion and to draw conclusions about the use of semiotic elements and narrative structure. The theoretical framework is based on topics and terms on the theory of media use and satisfaction, public media, television style, television broadcasts, mass media communication, visual communication: camera movement, editing, sound and music, graphics and color. Using qualitative methods - semiotic and narrative analysis, focus group interview and semi-structured interview, to conduct a study on the use of semiotic elements and narrative structures, as well as the audience's opinion on them.
Semiotic and narrative analysis of the LTV1 program "By the stream"
Keywords: Komunikācijas zinātne; raidījums “Pa straumei”; naratīva analīze; semiotiskā analīze; auditorijas uztvere; daļēji strukturētā intervija