Darba samaksa un darba samaksas pilnveide uzņēmumā SIA "RCI Gulbene" - Indriča, Alise (Latvijas Universitāte, 2020)
Veicot uzņēmuma darba samaksas sistēmas analīzi, tā vadībai ir iespēja automatizēt darba samaksas aprēķinu un izvairīties no riskiem nākotnē kā arī pieņemt pamatotus lēmumus sistēmas uzlabošanai uzņēmuma darbības pilnveidošanai . Mērķis – pamatojoties uz uzņēmuma darba samaksa sistēmas izpēti, veikt SIA ‘’RCI Gulbene’’ grāmatvedības sistēmas analīzi un izstrādāt priekšlikumus turpmākās programmas pilnveidošanai. Rezultāti – autore ir izpētījusi teorijā aprakstāmos darba samaksa veidus, raksturojusi SIA ‘’RCI Gulbene’’ darbību, iepazinusies un izpētījusi uzņēmuma darba samaksas sistēmu, izdarījusi secinājumus, kā arī devusi priekšlikumus darba samaksas sistēmas pilnveidošanai nākotnē. Atslēgvārdi – samaksa, nodokļi, pilnveide, analīze.

By performing the analysis of the company's payroll system, its management has the opportunity to automate the payroll calculation and avoid future risks, as well as to make reasonable decisions to improve the system to improve the company's operations. Aim - based on the research of the company's payroll system, to perform the analysis of the accounting system of "RCI Gulbene" Llc and to develop proposals for the improvement of the future program. Results - the author has studied the types of remuneration described in the theory, described the operation of "RCI Gulbene" Llc, got acquainted and researched the company's remuneration system, made conclusions, as well as made proposals for the improvement of the remuneration system in the future. Keywords - payment, taxes, improvement, analysis.
Payment and study of peyment sistem at "RCI Gulbene" LLC
Keywords: Vadībzinātne; samaksa; nodokļi; pilnveide; analīze