Tiešsaistes rezervācijas platformas ”Airbnb” nozīme tūrisma nozares mārketingā. - Lapuķis, Ralfs (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir “Tiešsaistes rezervācijas platformas “Airbnb” nozīme tūrisma nozares mārketingā”. Mūsdienās tūrisma nozare vēl joprojām piedzīvo ievērojamas pārmaiņas, no COVID-19 pandēmijas sākuma. Darba mērķis ir izvērtēt “Airbnb” darbību Latvijā, analizēt tās mārketinga stratēģijas pielāgošanos tūrisma izaicinājumiem un noskaidrot, kā šīs stratēģijas uztver gan platformas lietotāji, gan pakalpojuma sniedzēji. Darbā aplūkota “Airbnb” vieta tūrisma tirgū, salīdzināta tās pieeja ar citām platformām, kā arī analizēta lietotāju pieredze un uzņēmuma “Hostbex” skatījums uz platformas darbību Latvijā.

The topic of my bachelor thesis is "The role of the online booking platform Airbnb in tourism marketing". Nowadays, the tourism industry is still undergoing significant changes since the beginning of the COVID-19 pandemic. The aim of this paper is to evaluate the performance of Airbnb in Latvia, to analyze the adaptation of its marketing strategies to the challenges of tourism, and to find out how these strategies are perceived by both users of the platform and service providers. The paper examines Airbnb's position in the tourism market, compares its approach with other platforms, and analyzes the user experience and Hostbex's perspective on the platform's performance in Latvia.
The role of the online booking platform “Airbnb” in tourism marketing.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Airbnb; tūrisms; patērētāju uzvedība; mārketinga pielāgošana; ilgtspējīgs tūrisms