Lāzerinducētās sagraušanas spektroskopijas un enerģijas dispersīvās rengenfluoriscences metožu pielietojums zāļu tēju paraugu pētījumos - Černiševs, Romāns (Latvijas Universitāte, 2022)
Lāzerinducētās sagraušanas spektroskopijas un enerģijas dispersīvās rengenfluoriscences metožu pielietojums zāļu tēju paraugu pētījumos. Černiševs R.., darba vadītāji Mg.chem. Bērtiņš M., Dr.sc.ing. Brangule A. Bakalaura darbs, 39 lappuses, 16 attēli, 13 tabulas, 28 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā tika veikta zinātniskās literatūras izpēte un apkopojums par spektroskopijas metodēm, ko var izmantot ķīmisko elementu kvalitatīvo un kvantitatīvo noteikšanai. Praktiskajā daļā tika veikta zāļu tēju analīze izmantojot rentgenfluoriscences spektroskopiju un lāzerinducētās sagraušanas spektroskopijas metodēm.

Application of Laser-Induced Breakdown Spectroscopy and Energy Dispersive X-ray fluorescence methods for studies of herbal tea samples. Černiševs R., supervisors Mg.chem. Bērtiņš M., Dr.sc.ing. Brangule A. Bachelor’s thesis, 39 pages, 16 figures, 13 tables, 28 references. In Latvian. The work was aimed at researching and collecting scientific The research of the scientific literature and the compilation of spectroscopic methods that can be used for the qualitative and quantitative determination of chemical elements were performed in the work. In the practical part, the analysis of herbal teas was performed using X-ray fluorescence spectroscopy and laser-induced breakdown spectroscopy methods.
Application of Laser-Induced Breakdown Spectroscopy and Energy Dispersive X-ray fluorescence methods for studies of herbal tea samples
Keywords: Ķīmija; AUGU TĒJA; ED-XRF; LIBS; ICP-MS; ELEMENTU ANALĪZE