Stāstītprasmes sekmēšana 5 - 6 gadīgiem bērniem pedagoģiskajā procesā - Riseva, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba nosaukums: Stāstītprasmes sekmēšana 5- 6 gadīgiem bērniem pedagoģiskajā procesā. Darba autore: Kristiāna Riseva. Darba zinātniskais vadītājs: Lektore, Mg.paed. Ilze Vilka. Pētījuma mērķis: Teorētiski izzināt un praktiski pārbaudīt stāstītprasmes sekmēšanas iespējas 5 – 6 gadīgiem bērniem pedagoģiskajā procesā. Pētījuma uzdevumi: 1.Pētīt un analizēt teorētisko literatūru par pētījuma problēmu. 2.Izzināt, vārdu krājuma veidošanās likumības. 3.Īstenot stāstītprasmes sekmēšanu pedagoģiskajā darbībā 4.Analizēt un izskaidrot empīriskā pētījumā iegūtos rezultātus. Darbs sastāv no: ievads, 2 daļas, literatūras un avotu saraksts, pielikums. Darba pirmajā daļā tiek pētīts 5 – 6 gadu vecu bērnu vārda krājuma attīstības raksturojums un stāstīprasmes sekmēšanas metodes. Darba otrajā daļā tika veikta pētījuma metodoloģija un pētījuma bāzes raksturojums. Tiek īstenots pedagoģiskās darbības atspoguļojums. Pētījuma beigās tiek veikta iegūto rezultātu apkopošana, analizēšana un skaidrošana. Atslēgas vārdi: vārdu krājums, sekmēšana, pedagoģija, stāstītprasme, 5 – 6 gadīgie.

Title of work: Promoting storytelling skills in the pedagogical process for 5-6 year olds. Author: Kristiāna Riseva. Scientific advisor of work: Lector, Mg.paed. Ilze Vilka. The aim of the study: Theoretically explore and practically test vocabulary activation in the framework of storrytelling skills for 5 – 6 year olds. Study tasks: 1.To study and analyse the theoretical literature on vocabulary expansion to promate storytelling. 2.To find out what vocabulary development should look like at a given age. 3.To choose methods for promoting storytelling and to test them in pedagogical practice. 4.Analise and expline the results of the empirical study. The work consist of: introduction, 2 parts, list of referances and sources, attachment. In the first part examines the characteristics of vocabulary development in 5 – 6 year olds and methods of promoting storytelling. In the second part of the report describes the research methodology and the research base. The reflection of the pedagogical activity is implemented. At the end of the study, the results are summarized, analyzed and interpreted. Keywords: vocabulary, promoting, pedagogy, storytelling, 5 – 6 year olds.
Promoting storytelling skills in the pedagogical process for 5-6 year olds
Keywords: Izglītības zinātnes; vārdu krājums; sekmēšana; pedagoģija; stāstītprasme; 5 – 6 gadīgie