Ainavu izmaiņas Jaunpiebalgas pagastā - Ozola-Lūsa, Zane (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba „Ainavu izmaiņas Jaunpiebalgas pagastā” mērķis ir noskaidrot kādu procesu ietekmē ir notikušas Latvijas ainavu izmaiņas. Literatūras apskatā tiek aplūkots ainavas jēdziens, tā dažādās interpretācijas, ainavu izmaiņu cēloņi un ietekmējošie faktori Eiropā un Latvijas teritorijā 20.-21.gadsimtā. Praktiskās daļas ietvaros izveidots kartogrāfiskais materiāls, veikta anketēšana un pētāmās teritorijas apsekošana. Bakalaura darba apjoms 70 lpp, 42 attēli, 58 literatūras avoti, 1 pielikums.

The aim of Bachelor’s research „Landscape changes in Jaunpiebalga parish” is to find out the reasons and processes for landscape changes in Latvia. The report examines the idea of landscape and it’s structure in Latvia, there are also given a review about landscape changes in Europe and also in Latvia between 20th and 21st century, the main factors and causes. In the practical part there’s made some cartographic material, a questionnaire and inspect of Jaunpiebalga parish territory. The research consists of 70 pages, 42 pictures, 58 bibliographical references, 1 appendix.
Landscape changes in Jaunpiebalga parish
Keywords: Vides zinātne