E-grāmatu izdošanas prakse Latvijā - Vecpuise, Elza (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba temats ir „E-grāmatu izdošanas prakse Latvijā”. Pētījums dod ieskatu pašreizējā latviešu e-grāmatu tirgus situācijā, analizējot latviski izdotās maksas e-grāmatas, izdevniecības un izvērtējot Latvijas e-grāmatu tirgus nākotnes perspektīvas. Pētījumu mērķis ir noskaidrot pašreizējo Latvijas e-grāmatu tirgus stāvokli, latviešu maksas e-grāmatu piedāvājumu un izdevniecību iesaistīšanos darbā ar latviešu e-grāmatām, kā arī Latvijas e-grāmatu tirgus izaugsmes iespējas. Pētījumā tika noskaidrots, ka Latvijas e-grāmatu tirgus vēl atrodas attīstības sākuma posmā, latviešu maksas e-grāmatas tiek piedāvātas lielā klāstā un latviešu izdevēji izrāda aktīvu interesi darboties e-grāmatu jomā. E-grāmatām Latvijas tirgū ir plašas izaugsmes iespējas. Atslēgvārdi: latviešu e-grāmatas, maksas e-grāmatas, e-grāmatu izdevēji

Topic of theses is „E-book publication practice in Latvia”. Study provides insight into the current situation of Latvian e-book market, analysis of Latvian charged e-books, publishers and assessment of future perspectives of Latvian e-book market. The aim of research is to find out the current situation of Latvian e-book market, supply of Latvian charged e-books, engagement of publishers, as well as possible growth of Latvian e-book market. The study showed that the Latvian e-book market is still in the early stage of development, Latvian charged e-books are offered in a large range and Latvian publishers show an active interest in working in the e-book field. There are extensive growth opportunities for Latvian e-book market. Keywords: Latvian e-books, charged e-books, e-book publishers
E-book publication practice in Latvia
Keywords: Bibliotēkzinātne