Cietināta Oracle Linux operētājsistēmas attēla izveide - Burkevics, Artis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā tika instalēts Oracle Linux 6.4 Enterprise un veidota droša operētājsistēmas konfigurācija ar mērķi novērst potenciālas ievainojamības palielinot sistēmas drošību. Tika veidota tīkla, programmatūras, lietotāju tiesību, failsistēmas, servisu un serveru konfigurācija, kā arī izveidota rezerves kopiju manuāla un automātiska veidošana. Uzdevums bija ieviešot konfigurāciju izveidot operētājsistēmas attēlu, kurš ir saderīgs ar darbam nepieciešamo programmatūru un tiks izmantots jaunu vižu ērtai un ātrai izveidošanai.

Oracle Linux 6.4 Enetrprise was installed and hardened configuration was implemented to it in this work. The goal for this was to prevent potentional vulnerabilities increasing level of system safety. Configuration was made to network, software, user policy, filesystem, different services, daemons and servers. Also manual and automatic server backup was implemented. The task was to create image of operating system and implement the safe configuration which is compatible with the software that is going to be used on it, and which is going to be used to create new virtual machines.
Creation of hardened Oracle Linux operating system image
Keywords: Datorzinātne