Cilvēkkapitāla izvērtējums: Jaunpils novada piemērs - Brinkmanis-Brimanis, Miks (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Cilvēkkapitāla izvērtējums: Jaunpils novada piemērs” pētīts Jaunpils novada cilvēkkapitāls un tā atbilstība esošajai sociālajai un ekonomiskajai infrastruktūrai. Apskatīta pieejamā literatūra par cilvēkkapitālu, tā nozīmi, kā arī aplūkoti citi pētījumi, datu avoti par pētāmo tēmu. Raksturoti Jaunpils novada iedzīvotāji, apdzīvojuma struktūra, saimnieciskā darbība, kultūras aktivitātes un infrastruktūra. Cilvēkkapitāla jēdziens ietver sevī indivīda spēju un iemaņu kopumu, no kura ir atkarīga viņa rīcība un darbība sociālajā, kā arī ekonomiskajā vidē. Skaidrs, ka tādās lielās pilsētās kā Rīga,Ventspils vai Liepāja,cilvēku skaits ir liels, līdz ar to ir lielas iespējas cilvēkam sevi realizēt,piemēram,darba tirgū,iegūt izglītību un pārkvalificēties,bet Jaunpils novads nevar lepoties ar lielu iedzīvotāju skaitu un plašām izglītības,kā arī darba iespējām,tāpēc ir svarīgi noskaidrot kāds cilvēkkapitāls,tā potenciāls dzīvo šajā novadā,un ko novads piedāvā tā iedzīvotājiem.

Jaunpils human capital and its relevance to current social and economical infrastructure has been studied in bachelor thesis the„Evaluation of human capital:example of Jaunpils.” Available literature about the human capital has been considered and its importance has been reviewed in other studies which can be compared with the situation in the Jaunpils region.The studies describes Jaunpils County’s residents,the distribution of population,economic activity,cultural activities and infrastructure. The concept of human capital includes the individual's ability and skill set, which depends on he/she’s behavior and social activities, as well as the economic environment.It is clear that the larger cities such as Riga,Ventspils or Liepaja have bigger populations so have greater opportunities for people to further themselves,for example a better education or re-training.
Human capital evaluation: the case of Jaunpils district
Keywords: Ģeogrāfija